Sista semesterdagen

Japp Manges sista semesterdag. Imorgon åker han och jobbar och lämnar Casper och mig ensama.
Men vi blir inte ensama länge, imorgon ska vi träffa Hanna och Zeke. Äntligen, det va länge sen sist. Blir en lunchdate i brommablocks. Ska bli mysigt.

Imorse tog vi en lång promenad, vi gick ner till berghamsbrygga och njöt lite av vattnet, utsikten och det fina vädret. Vi kollade också in alla gigantiska villor och pekade ut de vi ska köpa när vi blir rika. Vi tyckte lite olika, kanske blir att vi måste köpa två hus när alla pengar bara rullar in och vi har ett överflöd av dem. Det vore ju nåt.

Hem igen, Casper vilade en stund och vi städa lite. Köket ser nu riktigt fint ut. Haha, märktes att vi haft semester kan man säga. Men nu är det tillbaka till vardagen. Jag ska ta tag i resten av huset här i veckan.
Efter att Casper fått sin luch åkte vi ner till Åkermyntas pizzeria och åt varsin kebab med bröd. Det va gott.

Efter luchen hade vi en tid på BVC, Casper har tagit sig på högerörat en tid nu. Vi ville mest kolla så att det inte var någon örininflamation eller så. Men det var det inte, allt såg ok ut, vi fick till och med träffa en läkare som kollade på honom. Det va skönt. Stort plus till Åkermyntans BVC för att det gick så smidigt och att de kunde kolla honom i örat på en gång. Jag passade på att ta min andra fästingspruta också. Nu ska jag ta den tredje typ till våren, sen är man skyddad ett tag. Skönt.

nu på eftermiddagen/kvällen var vi på första gongen på babysim steg 2. Vi bytte från vattenhuset till aqua viteare. Det var ett bra byte, mycket frächare lokaler och bättre instruktör och mindre grupper. Vi var bara tre stycken. Det va skönt. Väldigt varmt i vattnet var det också, nästan så att man svettades lite eftersom man behövde jobba lite som förälder för att de små skulle kunna utföra övningarna. Hoppas bara att jag kommer fortsätta tycka det här är bra, men det tror jag.

Ja just det, måste ju visa fisken som Mange kom hem med igår.
Kolla på det här.Gissa om han va stolt. Nu har vi fisk kan jag säga.

Om det är någon som vill ha ett matbord är det bara att säga till. Vi har ett extra att ge bort. Ett bjursta från ikea i ekfaner.

Carro

Braig dag

Jaha ännu en dag är över. Sitter här och försöker tänka ut vad som hänt idag samtidigt som jag kollar robinsson, försöker skriva något och stoppa munnen full med exatic snacks. Har fått hjärnslöpp känns det som måste verkligen tänka efter vad som hänt idag.
Imorse eller ja vid 10 tiden träffade jag Karin och söta Elsa utanför BVC, vi tog en långpromenad och ptade om våra små sötnosar. Det va kul att träffas igen. Nästa gång hoppas vi på att de andra också kan vara med. Vill ju träffa er alla och se hur era sötisar växt :) Men det va skönt att bara träffa Karin idag, när vi skilldes åt känndes det som att jag pratat hela tiden, hoppas jag inte pratade hål i huvudet på henne. :)

Sen gick jag hemåt, påvägen träffade jag en gammal kollega. Kul att snacka lite, kände mig plötsligt som en av de där mammorna jag sett innan jag fick barn som alltid stoppade upp trottoaren för de som ville passare medan hon stod och pratade med någon hon möt. Men men...man får väl ge igen lite. Men jag försöker alltid att veja när jag är ute och går. Vet ju själv av erfarenhet att det är jobbigt med folk som har barnvagn som tror att det har rätta att gå precis överallt och inte ta hänsyn till andra för fem öre. Men jag kan säga nu när jag har stått på båda sidor att det kan vara lite bökigt ibland att hålla undan.

När jag kom hem var det nästan bara att vända i dörren och sätta sig i bilen och fara iväg till Manges föräldrar. Vi blev bjudna på pankakor, gott, med sylt och grädde, smarigt!

Sen har det inte hänt så mycket mer, men jag gillar sånna här dagar. Men vet inte riktigt vad som väntar och så blir den kanonbra med massor av sälskap och trevligheter. Nu sitter jag som sagt i soffan och bloggar samtidigt som robinsson går på tv. Mange är ute och prövar fiskelyckan igen. Denna gång lovade han att ta hem hela fisken om han fick napp. Vi får se, kanske blir det fisk ige imorgon, om den är stor kanske vi får ge bort lite. Jag är ju inte överdrivet förtjust i fisk direkt.

Imorgon vet jag inte vad som händer förutom att babysimmet börjar, men det är först på kvällen.

Carro

Bilbarnsstolsdjungeln

Japp, nu har vi fixat nu bilbarnstol till Casper.
Tidigare har vi haft ett lånat babyskydd från Maxi Cosi som har funkat jättebra, men jag tyckte han hade växt ur den. Mange hade lite endra tankar om det. Men det blev som jag tyckte tillslut :P

Vi har kollat lite på babyland vad en ny bilbarnstol kan kosta, det är löjligt dyrt för något som man måste ha. Ligger runt 2000 upp till 3500 tror jag, finns säkert de som är dyrare.
Frågan vara vilken vi skulle ha, jag hade såklart snöat in på ett märke. Britax, vet inte varför. Mange var lite mer öppen för olika modeller, vet inte riktigt vad han kollade på när han kollade efter ny stol. Men men
Vi kom fram till att det blir en beggad stol helt enkelt. Vi har inte riktigt utrymme i ekonomin för att köpa en ny som vi ville ha. Vi enades om att vi ville ha en britax hi-way II om vi skulle köpa en ny.
Den ser ut såhär

Vi började kolla runt på blocket efter en sån till rimmligt pris och som var fräch och som inte var allt för gammal. Det visade sig att det inte finns några beggade hi-way II, antagligen för att den är så pass ny. Happ, kollade på föregångaren, Hi-way. Hittade några men de var inte frächa och för gammla.
Då hittade jag en som såg lika ut, Maxi Cosi Mobi, det lät tryggt eftersom vi hade maxi cosi i babyskyddet och den här stolen var steget efter i det märket. Score. Den ser ut såhär.

Inte helt olika va, Maxi cosi mobi är lite rundare och sötare i designen tycker jag. Borde ju vara samma säkerthet dock. Men vi hittade ingen bra sån beggad heller. Igår hittade jag en Akta graco cosmic, från 2010 och som såg väldigt fräch ut för 1000 kr. Det känndes rimmligt för en stol. Såhär ser den ut.

Jag tycker att det känns tryggt att det finns en extrakudde runt huvudet. Denna kan man tydligen använda från nyfödd upp till 4 års ålder. Jag skulle nog inte sätta en nyfödd i denna, men Casper ska nog få börja åka i den på en gång. Han passar perfekt i den. Jag är mycket nöjd med vårt inköp av bilbarnstol.

Idag har inte hänt så mycket annars. Jag gick ner till Åkermyntan ev sväng och kollade in rean på bokaffären där, det mesta var redan borta, inte så mycket kvar som jag var intresserad av. Så det blev att gå hem igen. Då var Mange hemma, han åkte iväg och jobbade lite på morgonen hos en kompis. Vi drog till Vällingby och fikade och gick i affärer.

Sen var det dags att åka och köpa bilbarnstolen i älvsjö. Sen hem igen för middag. Det bjöds på gös som Mange fångat igår. Det va gott. Lite bilder på fiken som Mange är grymt stolt över. Haha

Här ser ni hela förloppet på tillverkningen av middagen :)

Carro