Sovmorgon

Yes alltså. Imorse fick jag sovmorgon, Casper också. Under nätterna har vi gått in till honom kanske fem till sex gånger mellan kl. 23.00 och 02.00 för att stoppa in nappen. Men inatt var jag inte uppe nångång, Mange var uppe en gång runt 3 tiden, sen hämtade han honom in till oss vid halv sex. Så skönt, nu undrar man ju bara om detta var en engångsförtelse eller om det börjar vända och han kan sova hela nätterna igenom. Vi får helt enkelt se. Nattningen igår var littte jobbigt dock. Han ville inte alls sova och satte sig uppp i sängen hela tiden, jag vet inte hur många gånger vi var inne och la honom ner igen. Sista gången var Mange inne och då satt han i sängen med nallen mot ansiktet och försökte sova, så vi kom på att han nog inte har fattat hur man lägger sig ner. Lilla sötnosen. Idag gick det lite bättre, vara bara inne nån gång och la honom tillrätta.

Efter ersättningen vid 6 tiden imorse så sov vi båda två fram till kvart över åtta, då vaknade jag och Casper sov fortafrande. Jag låg kvar en stund men kunde inte somna om, Casper vaknade sen vid strax efter halv nio, då gick vi upp och åt frukost. Skönt att kännna att man är utvilad när man går upp.
Sen redan vid tio så var lilleman trött igen så vi gick och vilade, jag somnade också och vi sov till kvart över elva. Jag börjar undra om han är på gång att bli sjuk, han har varit lite snorig men det har inte påverkat honom. Vi får se.

Mange kom hem vid lunch för att fixa med luftvärme pumpen vi köpte igår. Han kompis Olle kom också förbi med sin son och hjälpte till. Nu är den på plats och igång. Nu håller vi tummarna på betydligt lägre elräkningar denna vinter. Olles son är två och ettt halv och det gick jätte bra med honom och Casper, det känns bra. Jag har ju börjar fundera på om han inte gillar andra bar. Men det kanske bara är barn i samma ålder och upp till typ ett och ett halvt. De kan ju vara lite fartiga och så. Olles son var väldigt lugn och försiktig.

Nu ligger både Mange och jag utslagna i soffa, och på TV går toop gear. Kul kul. Vad ska man hitta på. Oooo nu kom glassbilen, skickade iväg Mange. Hehe.

Carro

Promenad i fina Hässelby

Jo ett inlägg till idag blir det.
Imorse träffade jag mammorna med bebisar och tog en promenad runt i en del av Hässelby. Det var skönt att komma ut och röra  på sig lite. Men det märktes snabbt att jag måste börja träna igen. Ujuj Jag måste verkligen, nu har jag bara varit lat. Måste få in en rutin igen så är det lättare, gäller bara att ta första steget.

Efter promenade hade jag inte tänkt göra så mycket mer. Fixa lite lunch och sen bara hänga lite hemma och göra småsaker som man inte hinner annars. Casper har ju börjar hasa sig fram nu och det är enklare att hinna göra mer saker då han kan sysselsätta sig själv kortare stunder.
Men när vi ätit lunch så hörde Linnea av sig och ville åka till ÖB. Ja varför inte, så det blev en tripp till ÖB och Casper blev två leksaker rikare och Skrållan blev en klösgrej rikare. Jag däremot blev bara fattigare :(

I eftermiddags kom Mange hem med en värmepump också. Vi hade bestämmt redan när vi flyttade in för snart ett år sen att vi skulle skaffa en, och vi fick det bekräftat i vintras attt vi verkligen måste ha en då vi hade sjuka elräkningar. Så nu äntligen har vi en. Det bästa av allt var att den blev många tusenlappar billigare än vad vi hade tänkt från början. Det gillar vi starkt. Mange har nämligen en kompis som jobbar med att instalera sånna och vi kunde få köpa en från honom billigt, typ mellan 8000-10000kr. Jag har ingen koll alls på vad sånt kostar. Men så strulade det till sig lite med den här pumpen som vi skulle få köpa så Mange hörde sig för lite på jobbet och det visade sig att man kan köpa en på Jula för 5000kr. Visst det är ingen märkespum och den har inte alla finesser som den dyrare har. Men den funkar på samma sätt. Så han köpte en sån istället. Det var bra. Nu står den i garaget och väntar på att bli monterad, tror det sker imorgon. Vi får se.

Nu ska jag kolla på TV och äta poppisar.

Carro

BVC och middag med pappa

Igår var vi till BVC på förmiddagen. Det känndes verkligen som höst när vi gick dit. 11 grader, burr. Jag satte i åkpåsen i vagnen, det såg jättemysigt ut att sitta inbäddad i den. Jag vill också ha en stor vagn med en sovsäck med flice i och någon som kör runt en dit man ska.

I alla fall så var det åtta-månaders kontroll på BVC igår. Vi har ju fått byta BVC sköterska för att hon vi hade innan hade för många barn så hon var tvungen att ge bort några till den dya. Vi blev bort valda. Först tyckte jag det känndes jättejobbigt, tyckte inte riktigt om henne förra gången vi var där då Casper kliade sig på örat hela tiden. Men nu när det var vanligg kontroll så känndes det mycket bättre. Hon gjorde BOEL testet på honom, det gick jätte bra. Han skulle följa med blicken, leta efter vart ljudet kom, greppa efter en sak och stoppa den i munnen. Han fick MVG. :) Tog en stund för honom att stoppa klossen i munnen dock. Typiskt det där när man vill att han ska stoppa något i munnen och han inte gör det, men sånt han inye ska stoppa i munnen åker in på en gång. Haha. Tokiga lilla sötnöten.Kollade också om han kunde sitta själv.  Sen var det vägning och mätning av längd och huvudomfång. Han har gått upp lite mer än ett kilo sen sist, ni vägerh han 10.6 kg. Galet mycket tycker jag, men han följer sin kurva så fint, så det är väl bra. Han är 72,5 cm lång. Inte växt så mycket sen sist.  Bara blivit lite rundare, haha.
Ja det var väl det, vi pratade lite om mat också såklart. Nu ska vi börja med att han äter middag med oss, samma mat som vi får. Så skönt. Vi ska också ta bort ett mål gröt om dagen och ersätta det med yoghurt eller fil. Det ska bli spännande. Ostmacka och ägg ska vi också introducera. Spännnande tider framöver nu.
När vi skulle gå därifrån följde BVC sköterskan med ut i väntrummet och vi småpratde lite, honn ger Casper en massa komplimanger, typ att han är söt, fina ögon, snäll m.m. Sen säger hon halvt på skoj halvt på allvar att hon gärna sitter barnvakt någon gång om det skulle behövas. Haha hur ska man tolka detta. Kul att jon gillar vårt barn och tycker han är fin och så, men det va väl inte så proffisionellt. Haha, men det va lite kul, nu undrar man ju om hon säger det till alla. Jaja

Sen gick vi hem och åt lunch för att sen åka iväg och handla lite. På eftermiddagen så blev det rriktigt fint väder och det känndes inte som riktig höst längre. Pratade lite med mamma på skype hann vi med innan babysimmet också. Pappa ringde samtidigt och vi kom överrens om att träffas i lägenheten innan middagen på resturangen bredvid skidaffären i Abrahamsberg. Vi fick lite brottom till babysimmet sen. Jag hade inte förberett ordentlig och fick packa två väskor i vad som känndes som kaos. Men det gick bra, jag fick med allt till badet, simkläder, handdukar och tvål. Sen packade jag skötväskan för kvällen med mellanmål, majskrokar, vatten, vällling och leksaker. Nalle och pyjamas såklart också. Sen bar det av till beckomberga simhall för babysim.

Casper var jätteduktig i vattnet och sparkade som bara den som vanligt. Han fick prova på ett nytt dyk, torpeddyk kallades det för. Han fick dyka från insttruktören till mig. Jättehäftigt. Jag sa kom Casper och sen dyk. Då stoppade intruktören ner honom under vattnet och släppte så sparkade han sig fram till mig och jag tog upp honom. Han var jätte duktigt. Det var inte så långt mellan mig och instruktören, kanske max en halv meter. Han gjorde två sånna dyk.

Sen åkte vi nybadade och lite trötta direkt till pappa där Mange, Anders och Linnea också var. En liten fördrink i lägenheten och sen en promenad till resturangen där vi fick pakistansk mat tror jag det var. Hlet ok. Vi åkte väl därifrån vid halv tio tiden tror jag. Casper var med ett bra tag på resturangen och var mycket social. Men sen somnade han gott i vagnen. Att säga hejdå till pappa sen på kvällen känndes inte så farligt. Nu vet man liksom vad det innebär och det är inte alls lång tid till vi åker över till dem nu.

Skriver lite om vad som hänt idag senare ikvälll.

Carro