Dop

I söndags var det dop för lilla Alice.
Vid kvart i ett infann vid oss i järfälla kyrka där dopet skulle äga rum. Såhär fin var vår lilla sötnöt.
 
Jag som gudmor skulle stå där framme med hela familjen och gudfadern. Alla verkade lite nervösa, antingen fattade jag inte allvaret och det stora i det hela eller så har jag kyckats bra med att träna mina nerver för jag va inte nervös alls. Jag fick till och med ett litet uppdrag, att hälla dopvattnet i dopfundet när prällen lästen en bön. Det sista prästen sa till mig innan vi skulle gå var att jag skulle hälla i allt vatten som fanns i kannan. Ok. Tänkte inte så mycket på det sen.
 
Allt drog igång, det var dubbeldop så vi var två följen som tågade in i kyrkan. Vi radar upp oss framme vid altaret, typ. så drar det igång. Jättefint var det, musik och psalmer som var fina och bra till dop. Sen så skulle jag hälla upp vattnet, hon börjar be och jag börjar hälla. Försöker hälla en jämn stråle hela tiden. Tanken slår mig när jag står där fram att jag har ingen aning om hur lång denna bön är så jag vet inte hur sakt/fort jag ska hälla. Hörde också att det porlade väldigt mycket när jag hällde vattnet. Så helt plötsligt var bönen slut och jag hade typ hälften av vattnet kvar i kanan, fick lite panik då hon sagt att jag skulle hälla upp allt så jag öser på, då viskar hon lite diskret ett det räcker nu. Hmm ok. men det va kul att få en uppgift under själva cermonin. Dopet var fint och Alice var superfin i sin vackra klännig. Allt gick som det skulle, Alice blev döpt och jag blev gudmor/fadder. Har fått ett fint fadder bevis. Jag är stolt! Nu ska jag lära Alice allt jag kan, kanske ska öva lite på att hälla upp dopvatten innnan jag lär henne det dock.
Har lite bilder från själva dopet men vill inte lägga upp de här än utan att ha frågat Alice föräldrar om tillåtelse.
 
Sen var det fika hos Ida, Björn och Alice. Ida hade gjort jättemycket fint. Tårtan var helt galen, den hade hon iof inte gjort själv, men designat. Hon är duktig hon. Kolla in det här.
 
Alice fick galet mycket presenter, det bästa var när Björn skulle öppna två presenter som han undrade vem de var ifrån. Ingen kändes vid dem. Tillslut hajar Ida vad som händer och berättar att det ju är från dem till Alice. Haha Björn har koll, det är bra.
 
Har även här en massa bilder på när paketen öppnas men lägger inte upp dessa fören jag vet om det är ok eller inte. Känns bäst då.
Men jag kan avslöja att hon fick mycket fint. Av Casper fick hon ett hjärta i porslin. Av oss fick hon en leksaks kundvagn från Gkås, hon måste ju lära sig itid, den va mest för att det var skoj för att det är så Ida och antagligen Alice också om några år. Sen fick hon en Skrållan docka. Tycker jag att hin ska ha, det hade jag när jag var lite, tror Ida hade en också.
 
Casper gillade vagnen.
 
Casper var stilig och charmade damerna på mottagningen. Han har sin pappas gener han. Super duktig i kyrkan var han också. Men efter mycket duktighet, ätande, charmande och lek så blir även lilla Casper lite trött. Men bara för en liten stund, sen kommer han in i andra andan och kör järnet med alla vuxna som är lite leksugna.
 
Ja det var väl vad som hänt här.
 
 

Släktträff

Ja, så var det dags för släktträff för familjen Lennmor. Ja jag är ju en Lennmor jag med fast att jag inte kallar mig för det. Jag har egentligen två eftersnamn men använder bara ett. Jag heter egentligen Caroline Lennmor Ericsson, å ja just det Anna allra först också. men det är mycket enklare att bara säga Caroline Ericsson.
 
I alla falll så var det släktträff hos min moster Karin, å alla var där, folk som jag aldrig har träffat. Känndes jättekonstigt att träffa släktingar första gången vid 27 års ålder. men men. Tyvärr kunde inte mamma varit med, jag vet att hon verkligen hade velat, men vi försökte göra vårt bästa med att representera hennes sida i Lennmor klanen.
 
Det var mycket trevligt, Casper hade skoj och det var riktigt god mat. Somm alltid när Karin bjuder på mat.
 
Här är vår cooling redo för släktträff.

Förlovning

Ja de flesta vet ju vid detta lag att Mange och jag har förlovat oss. Yeeaaahyy.
Det var väl i slutet på min sista semestervecka som det hände. Mange frågade om vi skulle förlova oss under ett samtal om förlovning. Mer romantiskt än så blir det inte. Hehe.
Så på fredagen åkte vi till Vällingby och tittade på ringar. Det var egentligen tanken att vi bara skulle titta. Vi hade nämligen hittat en sida på internet som gjorde snygga titanringar. Så vi var mest ute efter att ta reda på vilka storleker vi skulle ha. Men guldsmedburikerna måttar ju inte bara fingret sådär utan man skulle först bestämma vilken ring man ville ha och sen en massa annat. Så efter att ha gått in i alla tre guldsmetsbutiker i vällingby så hade jag faktiskt hittat en ring på guldfynd som jag gillade.
 
Under vårt letande kom vi fram till att vi tyckte att en "ljus" ring var snyggast på mange och att jag föredrog en "ljus" ring jag med. En "ljus" ring är alltså en ring i vitt guld, silver eller titan. Så vi köpte ett par från guldfynd.
 
såhär ser de ut.
Min ring är en silverring med en guldrand och en liten sten i och Manges ring är slätsilverring.
 
Så i onsdags, då jag jobbade sent :(, hade ringarna kommit till guldfynd i vällingby. Mange åkte och hämtade dem efter inskolningen med Casper. Så när jag kom hem så satte vi dem på fingret, antar att det är det datumet man räknar då. Vi resonerade kring ifall vi skulle lägga de i lådan tills helgen och göra nåt lite finare, men vi tyckte det känndes konstigt att lägga dem i en låda i tre dagar och sen plocka fram dem. Så det blev såhär.