Julen 2013

Jag har tänkt sen juldagen att jag skulle skriva lite kring vår jul iår Och visa fina bilder. 
Men allt har bara rullat på och besöken och aktiviteter har avlöst varandra. 
Så nu sitter jag har i bilen påväg upp till Ljungdalen och känner att nu finns set lite tid att blogga.
tuvärr så har jag ju alla bra bilder på den riktiga kameran och inte på mobilen så ni får snällt vänta på bilderna tills nästa år.
 
men i alla fall, here we go.
 
i lördags var vi hos min moster och hennes familj på julmiddag. Något vi alltid har blivit bjudna på sen länge tillbaka. Förra året blev set tyvärr inget då vi var väldigt fullbokade. Men det var väldigt trevligt och mycket god mat. min mister brättade även för Casper att tomten redan hade varit hos dem och lämnat paket, och han lämnade paket till Casper och Oscar där också. Gullungen lyssnade med gapande mun och lysnade med stora öron på vad min moster berättade. 
 
På söndagen blev det tillverkning av julgodis hos Manges föräldrar. Manges syrra med familj kom också. 
Vi gjorde rischoklad, Rocky road godis, kola och Mozart kulor. Mums mums.
Casper och kusinen H fick göra lite marsipanfigurer. 
 
Julfirandet inleddes traditionsenligt den 23 med lutfisk och risgrynsgröt Tillsammans med Anders och Martha. Mycket trevligt! Här är faktiskt lite bilder på maten från den kvällen.
 
Jag tror ju inte att det är så många som äter lutfisk fortfarande. Det är en tradition som jag är uppvuxen med. Jag tror att det kommer från min Farmor och farfar. Hur långt tillbaka i tiden det sen går vet jag inte. Men för att slippa äta både julbord, lutfisk och gröt på julafton har vi valt att lägga lutfisken och gröten den 23. Hemma hos mina föräldrar brukar vi även klä granen eftermiddag/kväll den 23. Men den traditionen har jag inte tagit med mig. Vi klädde granen redan den 21:a iår.
 
ja och sen blev det julafton iår också. Tomten hade varit hos oss under natten och lämnat klappar under granen. En ny tradition, eller ja jag hoppa det blir en tradition, som vi började med var julstrumpan. Den hänger nere i hallen och där hade tomten lämnat tre paket. Ett till Casper, ett till Oscar och en film med byggare bob. Förmiddagen var räddad, tack tomten.
 
Efter lite lek, bus och mys så bar det av hem till Manges syrra för julfirande. Där var också Manges föräldrar och Manges morfar. Tomten kom förbi med klappar till barnen, vi hade lite julklapps utdelning.
Jag fick nytt träningsarmband till min telefon, nya träningströja och ett vanligt fodral till telefonen. Mange fick en traktör stekpanna. Casper och Oscar fick massor av fina paket. Bästa pakete enligt Casper var nog det stora garaget från farmor och farfar. Set har han tjatat om sen vi började prata om tomten i början på december. 
Eftersom vi inte var hemma så kunde vi inte packa upp det med det samma. Men det hindrade inte lilla C från att kånka runt på den stora kartongen med garaget under hela dagen och undra när vi skulle åka hem. Haha.
 
Efter Kalle och ett gott julbord åkte vi hem igen. Hemma väntade Anders och mer paketöppning. Massor av mer leksaker till pojkarna. Jag fick ett par nya löparskor. Willie. 
Jag gjorde iordning ett litet julbord till. Mange och jag var redan ordentligt mätta från första julbordet. Men det är väl så det ska vara när man äter julbord. Haha. 
Anders proppasde på att vi skulle posera feamför granen och skicka bild till mamma. Suck , jag som tyckte det var skönt att slippa detta förbannade kort för en gångs skull. Men icke. Så jag bjuder på ett sånt också.
 
Jaha mamma blev glad iaf.
 
Ja men god fortsättning på Er!

Granen står så grön och grann i stugan

 
 
Japp.
granen är uppe och klädd. Det var ett äventyr att få ner den från vinden, jà alltså vi har en plast gran, upp ur kartongen och sen klä den med två nyfikna barn.
 
Lilleman har blivit så stor nu så han ville var med och klä granen, ja ta ner den från vinden också. Man kan säga att jag och Casper inte riktigt hade samma bild av hur granen skulle se ut när vi var klara. 
Inte mini heller för den delen. 
 
Så här tyckte Casper att det skulle vara.
 
Jag försökte med varje kula han hängde upp att styra honom till andra grenar. Men han är ju så galet envis så han fick göra klart. 
 
Jag fixade ande till lite sen, men han verkade tycka det var helt okej. jag klarade bara inte av att ha granen så. Även fast det är barnens högtid så är det viktigt föt mig hur granen ser ut. Så såhär blev det tillslut.
 
iår blev det en stor rosett i toppen för vi hittade inte stjärnan. Jag hade en svag känsla av att jag förra året inte var nöjd med stjärnan och sa till mig själv att jag skulle köpa ny. Så jag började misstänka att jag slängt den och glömt att jag skulle köpa ny. Men jg tucker det blev bra med rosetten.
när vi sen packar ihop kartongen och påsarna och ska upp med det på vinden igen hittar jag den fula stjärnan på sängen. 
Men den fick åka upp på vinden igen. Kanske kommer vi fortsätta med rosett i granen framöver eller så kanske jag köper en ny fin stjärna.
 
Mini tycker om de större kulorna längst ner i granen. Han åker fram med sin gå stol och "pussar" på dem. Eller kanske gan försöker ära upp dem, jag vet inte, men det är ganska gulligt.
tur att vi bara har plastkulor som inte går sönder så lätt. 

Mountain Buggy Urban jungle

Japp, ni som är lite insatta i ämnet vet precis vad detta inlägg kommer handla om.
 
Mountain Buggy Urban Jungle är ett barnvagnsmärke. 
Då kan man ju fråga sig varför jag skriver om det. Jo det kan jag berätta. Eller behövs det tro?!
 
eftersom magsjukan kommer och går på föris och jag tycker att det räcker med sånt för i år här hemma, bestämde jag mig för att hålla Casper hemma från nu tills han börjar i januari igen. 
 
hmmm med vad ska vi göra på dagarna då? Jag vill inte känna mig låst till att vara hemma till lunch, vila m.m. Och jag vill kunna röra mig ganska långt hemifrån. Hur ska det gå med två små barn När man bara har en enkelvagn. Så jag surfarde  blocket ett par dagar och hittade en syskonvagn för en femhundrig. Eller ja den låg ute för 1200, sen var den sänkt till 700 så jag prutade ner den till 500, jag är nöjd. 
 
Dock var det lite strul med att få hit den. Vagnen befann sig i Enskede och hon var hemma först efter 17. Hmmmm bästa tiden att sätta sig i bilen, eller inte.
Så Ola ryckte in och hjälpte till Och hämtade den. Det är bra med vänner på andra sidan stan 😊 Han försökte till och med pruta ner den lite till. Men då,hade hon tydligen blivit lite arg. 
 
jag hämtade den sen morgonen därpå där Ola jobbar. Snälla ola hade då fixat alla däck på vagnen. De var ingen luft i dem för att den stått så länge, det viste jag för det hade hon sagt. sen visade det sig när han höll på att pumpa att det var punka på två av däcken också så han fixade det med. Tack snälla snälla Ola för det.
 
Ett hål i en av sittsarna var det också, vilket hon inte sagt nått om trots att jag frågade flera gånger om det var något fel eller så med vagnen. men efter att ha tvättat klädseln i maskin så sydde jag lite snabbt ihop det. Smörjde och torkade av hela chassit också så nu ser det riktigt fräch ut Och funkar fin fint. 
 
 
Här är den. Iof en bild tagen innan jag tvättad, sydde och smörjde men ni förstår. Nu är den lite renare. Funderar på att färga den svart, tror det skulle,bli riktigt snyggt. Men vet inte om jag har orken till det. Ska ju inte ha den så länge. Typ i slutet av januari är planen att jag ska sälja den vidare. 
Ska ju bara ha den nu när jag har båda barnen hemma mycket. 
 
ja det var det jag kände att jag behövde berätta just nu. 
 
Å ja just det, vi tillbringade hela dagen innen i stan idag, riktigt mysigt. Och tack vare syskonvagnen har det funkat helt otroligt bra. Om man frågar Casper vad som varit bäst med dagen är svaret dock att han fått åka en massa tunnlbana. 
Frågar man mig är svaret att vagnen har varit bra och att alla varit glada och nöjda 😍