1 vecka av semestern

Mange har semester nu, 1 vecka har redan gått och vi har gjort jättemycket.
Det är så skönt att han är hemma, det blir liksom lite avlastning. casper kommer få ett lååångt sommarlov. Han gick också på semester förra veckan och har nu hela 8 veckor kvar. Synd att han är lite för liten att förstå hur länge han faktiskt får vara ledig.
 
Mange har dock bara 1 veckas semester till innan han går tillbaka och jobbar i 3 v3ckor, sen är han ledig igen i 4 veckor tror jag att det var. mmm jag längtar så. Men nu ska vi njuta av den "sista" veckan innan arbete igen.
 
I veckan har vi som sagt hunnit göra mycket. Jag har redan glömt vad vi gjorde i måndags, men detva nog inget viktigt. I tisdags var vi ute hos Manges päron, det var strålande sol så vi badade och provade våra flytvästar. Haha, det va kul. Vi behövde nämligen byta nån patron i västen som man bör byta vartannat år för att den ska hålla måttet. Det är en såndär väst som blåser upp sig själv om man hamnar i vattnet med den. Kul att prova hur det kändes.
 
 
Hmm....inte så bra bildkvalite, tur det kanske. haha
 
Det var helt okej temp i badet också. Både Mange och jag badade, men inte våra kidds. Oscar är ju lite liten för det än, men Casper är en riktig badkruka. Trodde ju att barn badade vilken temperatur det än var i vatten, men inte vår gosse inte. Nej nej , här ska det vara minst 25 grader i vattnet.
 
I onsdags hade jag bestämmt med Patricia att vi skulle åka tillleklandet stor och liten i barkarby med våra barn. Oscar fick stanna hemma med pappa. När vi var där så märkte jag att casper inte riktigt var sig själv. När vi satt ocf fikade sen så märker jag att stackarn har feber, han sitter och halvsover i mitt knä resten av tiden vi är där.
När vi kommer hem har han nästan 39 graders feber, lillemanen.Han sov bort den dagen.
 
På torsdagen så hände inte så mycket, vi väntade på att de skulle komma och hämta altandörren vi beställt för att vi skulle byta ut den gammla. När vi fick den dörren märkte vi genast att vi beställt fel, den vi beställt var vänsterhängd och vi måste ha en högerhängd. Så bara att skicka tillbaka och byta. Så DHL kom och hämtade den felbeställda dörren. Nu får vi vänta 6-8 veckor igen för att få en ny. Men men...
 
På torsdagseftermiddagen märker vi även att Casper har börjat få utslag på insidan av låren. Det visar sig att det är höstblåsor. Usch usch.
På torsdagskvällen så sitter jag som jag gör varje kväll och kollar blocket. Hittar av en ren slump på förstasidan en massa skåpsluckor till köcket. Fina skåpsluckor å det är rätt antal luckor och rätt mått för våra skåp, så Mange ringer och kollar om de finns kvar. Jo men visst bara att hämta upp imorgon. Sweet. Billigt var det också, 11 luckor och en skafferidörr för 600kr.
 
Så blir det fredag och vi åker till Manges föräldrar igen, badar och har det bra. Casper utslag börjar sprida sig :( men han verkar inte besvärad av dem. Nu har han fler på låren och man ser svagt att det kommer på armarna.
 
 
Stackarn.
 
På kvällen åker Mange och hämtar våra ny luckor till köket. Åå vad fina de är.
Den här sorten är det.
 
 
Här är köket med de gamla luckorna
 
 

ja nu sitter de nya luckorna på plats. det saknas en skåpslucka, me det visste vi, det vi inte visste var att det inte längre går att köpa i den stl vi behöver för de har gjort om alla skåpsmått på IKEA. Vi har inte heller några lådfrånter än, men det går att köpa nya på IKEA Phheeew.
men hur vi mätte och tänkte ang skafferidörren kommer vi aldrig få veta. Haha. Ja vi hittar väl på nån bra lösning på det också.
 
ja nu sitter jag här på lördagsmorgonen med en prickig son med blåsor, och ett villa villekulla kök. Haha. men men det blir nog bra det här med.
Imorgon kommer ju mamma hem wiiiieeee.
 
 
 

Midsommar 2013

Vi har haft en helt otroligt underbar midsommar.
Den firades ute hos Manges föräldrar vilket börjar bli tradition för vår lilla familj. För Mange har det varit tradition länge, men för mig är det ganska nytt. Tror det är 3:e året jag är med nu.
 
Det var jättretrevligt som vanligt med sill-lunch, dans runt stången, sång, lotter och lekar och sen en god middag med härliga familjen Boman på det. Kan det bli bättre.
 
vi passade på att känna lite på vattnet innan dansen
 
det var faktiskt inte så kallt
 
Midsommarstånge, eller majstången, vilket man nu vill....
 
ibland går det fort i dansen så man inte hänger med. Här med farbror, kusin och farfar
 
Lite vila och intag av socker
 
En slagen hjälte efter massa bus. Å nej jag har inte köpte en ny vagn, Casper får låna lillkusinens vagn :D
 
Tack för en trevlig midsommarafton!
 
 
 
 
 
 
 

vårt lilla projekt

vi började ju för några veckor sedan att röja i vår slänt. Tror jag la upp lite bilder från det i tidigare onlägg.
Vi hade ju en plan på att göra tre planterimgslådor i ettaper där.
Och nu några veckor senare står allt klart, vi är väldigt nöjda med resultatet.
 

Såhär såg det ut i början på maj då vi renast slänten
 
 
 
 
 
 
japp såhär blev det.
I översta "lådan" har vi en vinbärsbuske och en krusbärsbuske. Funderar på att sätta lite rabarber bakom buskarna också för den lådan är så djup-
I mellersta lådan har vi fina blommor, kommer inte för mitt liv ihåg vad de heter, men tre lite mindre vita blommor och två lite högre lila blommar. Alla ska blomma hela sommaren och är perenner vilket känns ortoligt skönt så man slipper sätta nya varje år.
I nedersta lådan är det två amerikanska blåbärsbuskar till vänster, sen jordgubbar i mitten och till höger smultron.  mmm mmmm mmmm