Amning

Alltså det här med amning. Jag blir tokig. Vill inget hellre än att amma. 
 
Varför är det ingen som pratar om hur svårt det är att få amningen att funka och hur mycket som faktiskt krävs av mamman ör att få det att funka. Överallt står det bara att man ska amma, alla kan amma, det är viktigt att amma osv. Kostråd för dig om ammar och goda råd till dig om ammar. Va fan först måste man ju få igång amningen! Nån som kan skriva en brochyr, avhandling eller bok om det? 
 
Med Casper funkade det inte pga olika anledningar. Jag hade väl inga höga förhoppningar om att det skulle funka med Oscar heller egentligen. Men så bara flöt det på de första dagarna och allt kändes så jävla bra. 
Sen så kom komplickation efter komplikation och jag är helt matt.
 
Först så trodde man att jag hade svamp i bröstvårtorna, vilket jag inte hade. men det gjorde fruktansvärt ont. mjölkstockningen var inge vidare den heller. Fick diagnos och råd från amningsmottagningen via telefon.
 
efter första besöket hos bvc visade det sig att lilla oscar gått ner mer i vikt. nu måste hans kurva vända. vi pratade om amningen och hur den funkade. jag berättade att jag hade ont och hon kollade på mina bröst. hon tyckte det såg ut som en inflammation i bröstet. blev det värre skulle jag ta kontakt med gyn akuten. men fortsätt amma om du vill få igång amningen. men hon sa också att orkade jag inte eller gjorde det för ont så finns det ersättning som vi kan ge. skönt med nån som säger så och inte bara att man ska amma för det är livsviktigt för bebisen.
Senare på dagen gjorde bröstet ondare så jag tog kontakt med gyn skuten, de tyckte jag skulle åka in. Så det vara bara till att ätta sig i bilen och åka till danderyds gynakut. det positiva var att det inte var nån kö, fick träffa läkare snabbt. De konstaterade att min sänka var lite förhöjd, att det mer såg ut som en inflammation än en infektion och då låter man kroppen ta hand om det skälv. Men skulle höra av mig om det blev värre. De tog också ett prov på bröstmjölken för att kolla att det inte var bakterier i den. Annars var rådet att fortsätta amma. 
 
Under helgen har jag mått ganska bra men det gör fortfarande ont i vänster bröst pga sår. Men de går väl över de också. Vi har kompletterat amningen med lite etsättning en gång om dagen. Idag var vi tillbaka till bvc för att kolla vikten. Visst han hade inte gått ner, men knappt gått upp nåt, från 3725 till 3755, 30g. Nu vet inte jag om det är mycket för en bebis att gå upp på tre dagar, men jag tycker det känns lite. 
Nu blir det till att komplettera med ersättning efter varje amningstillfälle och hoppas på att det blir bra. Han kommer ju gå upp i vikt men kommer amningen att sätta fart??
det som känns bra är i alla fall att jag vet att han får i sig nåt. 
 
Jag vet inte vad jag ska göra, varför kommer inte amningen igång, jag ammar och ammar och ammar, känns inte som att jag gör annat. Vill ju att det ska funka med amningen, men hur länge ska man hålla på och traggla, Nu efter enbart 13 dagar känner jag för att lägga ner amningen. Vet att jag borde hålla ut ett tag till, men det tar verkligen på psyket när det inte funkar och man gör allt man kan. Jag vill kunna ge min bebis den mat jag har och jag vill att den ska göra honom mät och belåten. Men det verkar tyvärr inte som att det funkar den här gången heller. 
 
Varför skrivs det så lite om detta, varför skrivs det bara om hur underbart amning är och hur bra den är. Får ju en att må ännu sämre när det inte funkar.
ädet är vad som rör dig i mitt huvud för tillfället, tänkte ni kanske ville veta :p